Unitate DVD cu piese suplimentare – May 2011

Aşa cum ştim prea bine, li se poate întâmpla şi celor mai buni… astfel încât, într-o seară, când unul din noi a lăsat deschise trusele de bits-uri, unul din “clienţii” echipei noastre a intervenit, şi, deşi fără a fi învăţat încă să vorbească, s-a apucat să modd-eze o unitate DVD la care “lucra” de mai multă vreme… .

Desfăşurare

Cum am spus, unitatea este cea de lucru de la calculatorul din garaj, aşa că ne-a afectat pentru ceva timp, mai ales că nu ştiam ce are. De obicei, incursiunile micilor invadatori se soldează cu scule rătăcite, baterii consumate, uneori obiecte rupte sau defecte… .
Pentru că “inculpatul” se juca deseori cu şurubelniţele electrice, bits-urile erau “fructul oprit”, fiind mereu cu ochii pe ele. În seara cu pricina, i-au fost lăsate la îndemâna trei truse, cu multe duzini de bits-uri în total. De-abia după un week-end cu curăţenie am pus la loc aproape toate piesele, câteva rămânând ascunse până azi…

Rezultate finale

Am constatat “suplimentul” de piese la câteva seri după vizită, s-ar putea să fi fost o “contaminare” în mai multe etape. De fapt, piciul – şi nu numai el – avea o atracţie specială pentru butoane şi sertare automate.
Noi am observat refuzul sertarului de a ieşi, şi am desfăcut unitatea, fotografiind pentru Dvs. ceea ce am văzut înăuntru. Sincer vorbind, nu ne aşteptam să găsim cinci bits ascunse prin mecanism, dar într-un fel sau altul, a reuşit să le introducă… aşa cum stiu ei: cu multă perseverenţă şi răbdare.

Observaţii

Probabil prima reacţie ar putea fi să ne certaţi pentru inconştienţa de a lăsa un copil să se joace cu piese mici (ce pot fi înghiţite). Apoi, ca orice părinte grijuliu: Ce caută un copil în atelier/garaj?
Oricum, există copii şi copii, unii înghit orice, alţii doar le “gustă”. Există riscuri şi atunci când ţii copilul într-o bulă de sticlă, dar mulţi dintre noi preferăm să-i învăţăm de mici, pentru că, de fapt, cea mai bună metodă de prevenţie este educaţia, şi nu doar într-unul ci în toate domeniile.
Pe de altă parte, am încercat să imaginăm moduri de protecţie la astfel de evenimente, şi toată capacitatea noastră inginerească s-a risipit în discuţii fără rezultat.

Toate imaginile disponibile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*