Maşinuţă-spion cu receptor radio – Mai 2009

Vladuţ a primit un cadou interesant: o maşinuţă-spion cu receptor radio. Interesant este faptul că a venit la noi crezând că e stricată (nu mergea, n-avea butoane pe “telecomandă”, ş.a.), dar ne-am lămurit împreună că era totul OK: aşa era din construcţie

Prezentarea jucăriei

După ce ne-am uitat peste cutie, instrucţiuni şi jucărie în sine, ne-am dat seama că e vorba despre o maşinuţă fără motor electric, fără telecomandă (antena de pe maşină i-a indus în eroare…), şi cu o funcţie extrem de simplă şi de precisă: microfon de supraveghere plus receptor radio.
Cu alte cuvinte:
Maşinuţa: are motor cu arc (armare prin rulare înapoi), fără direcţie, şi-un microfon plus emiţător radio, alimentate de baterie. Butonul On/Off porneşte emiţătorul (nu ştim durata de viaţă a unui set de baterii).
Receptorul: are un alt set de baterii, antena de recepţie prin ecranul căştii un potenţiometru de volum şi un sistem de prindere pe centură: atunci când pui receptorul la centură, poţi agăţa de el maşinuţa.

Rezultatul final

Uşor dezamăgit la început (maşina nu “face” nimic), băieţelul a fost încântat de perspectiva spionării părinţilor sau a colegilor de scoală.
Cred că ne-a luat valul şi, pentru a-i “îndulci” amarul, i-am dat prea multe idei şi l-am pus pe traseu spre un viitor “băiat cu ochii albaştri” … dar pentru asta mai are de lucru consilierul vocaţional şi / sau părinţii …
Din punctul nostru de vedere, maşina ar fi un candidat ideal pentru un tuning, măcar un motor înainte-înapoi, dar asta peste o vreme, cand şi dacă va arunca jucăria la coşul nostru de recuperare.

Observaţii

Am pornit de la un set de mai mult de 20 de poze plus scan-uri ale manualului, dar după un accident informatic, n-am mai recuperat decât două treimi. Oricum, probabil că manualul nu-l puteam afişa (copyright?), dar pozele ar fi fost utile.
Dacă mai găsim ceva printr-un “borcan” cu dvd-uri, promitem să revenim şi să le adăugăm.
Morala poveştii: Trimite un băiat să cumpere jucării de băieţi, şi o fată jucării de fete…
Iată toate pozele care au mai rămas:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*